CZ
EN

6 důvodů proč si pořídit požární uzávěr

Požární uzávěry
6 důvodů proč si pořídit požární uzávěr

Požární uzávěry jsou důležitou součástí požární ochrany staveb a budov. Proč byste si je měli pořídit také? To si řekneme v dnešním článku.

Požární uzávěry slouží k zabránění šíření ohně, dýmu a tepla mezi částmi budovy nebo budovami sousedními. Používají se k ochraně osob i majetku před požárem a zajišťují evakuaci skrze bezpečnostní únikové cesty. 

Zabránění šíření ohně
Požární uzávěry jsou navrženy tak, aby zamezily šíření ohně z jednoho prostoru do sousedních, případně do okolních domů. To je důležité proto, aby se v případě požáru dal oheň jednoduše podchytit a uhasit. U nás máte na výběr hned ze dvou typů požárních uzávěrů – sekční a posuvné požární uzávěry.

Zajištění evakuačních cest 
Požární uzávěry zajišťují, že evakuační cesty zůstanou průchozí a nenaplní je kouř ani plameny. Díky tomu mohou lidé rychle a bezpečně opustit budovu. Z našeho sortimentu vám tento bod zajistí například automatické požární dveře.

Ochrana majetku
Díky požárnímu uzávěru chráníte svůj majetek před plameny a kouřem. Díky nim můžete v případě požáru u vás či v sousedství minimalizovat škody na majetku. S tím vám pomohou například požární dveře Peneder, Hörmann či HSE.

Zabránění šíření kouře a jedovatých plynů
Požární uzávěry nejen zastavují plameny, ale také zabraňují šíření kouře a jedovatých plynů do jiných částí budovy. 

Prevence požárů
Požární uzávěry mohou zabránit šíření požáru z jedné části budovy do druhé, čímž snižují riziko, aby se požár stal katastrofou.

Včasná detekce požárů
Některé požární uzávěry jsou vybaveny automatickými systémy, které spouštějí jejich aktivaci v případě detekce požáru. To umožňuje rychlou a včasnou reakci na požár, což může snížit jeho škodlivé dopady.

Požární uzávěry nejsou specialitou pouze továrních budov. Jejich využití najdete ve všech typech budov a objektů, kde je potřeba ochrany před požárem a zajištění bezpečí pro obyvatele i návštěvníky. Své uplatnění tak najdou v obchodních centrech, kancelářských budovách i bytových domech. 

A nezapomeňte – aby požární uzávěry fungovaly jak mají, je důležitá správná instalace a pravidelný servis, který vám rádi zajistíme.