CZ
EN

Mýtus 2: Všechny automatické dveře vypadají stejně

Automatické dveře
Mýtus 2: Všechny automatické dveře vypadají stejně

Nevypadají. Když si vybíráte automatické dveře, rozhodně nemusíte obětovat design na úkor funkčnosti.

Dveře jsou totiž k dostání v nejrůznějších provedeních, a vy si tak můžete zvolit jejich tvar, barvu, povrchovou úpravu a samozřejmě druh. Vždy je možné nalézt řešení, které dané budově padne jako ulité, případně se dokonce stane jejím obdivuhodným architektonickým prvkem.

Co se druhů automatických dveří týká, existují minimálně tři základní kategorie:

Automatické posuvné dveře
Posuvné dveře jsou k dispozici hned v několik různých variantách, a to jako lineární dveřeteleskopické dveřeobloukové dveřekruhové dveřeskládací dveřerohové dveře… Kupříkladu lineární dveře jsou ideální do míst, kde je nežádoucí otevírání směrem do prostoru; skládací prosklené dveře v automatickém provedení zase nabídnou maximální dveřní prostor při minimální zabrané ploše; kruhové či obloukové posuvné dveře dodají budově elegantní až vznešený vzhled.

Automatické karuselové dveře
Automatické otáčivé dveře najdou nejlepší uplatnění na frekventovaných místech, kde je potřeba zajistit plynulý průchod velkého množství osob v obou směrech. Umí přinést výrazné úspory energií, zamezí vzniku průvanu, a tudíž zajistí příznivé a rovnoměrné klima v budově.

Automatické otočné dveře
Řešení, které v sobě snoubí výhody automatických i manuálních dveří. Jedná se v podstatě o kompromis – pohon automatického otevření dveří lze v případě potřeby vypnout, a dveře tak mohou být používány jako běžné manuální. Díky tomu je možné dveře využívat velmi efektivně – když je počet průchozích osob vysoký, mohou být plně automatické, pokud je provoz mírnější, lze dveře přepnout do manuálního režimu, případně využít síly elektrického pohonu jen částečně, a otevírání dveří tak usnadnit (např. u těžkých dveří).

 

Sečteno, podtrženo, k dostání je mnoho rozličných automatických dveří, přičemž každé skýtají různé výhody a hodí se na různá místa. 
Pokud si při výběru nejste jisti, dejte nám vědět. Společně určitě nalezneme to nejlepší možné řešení pro vaše prostory. 

Jestliže o automatických dveřích stále pochybujete, vyjděte vstříc také dalším vyvráceným mýtům.