CZ
EN

Mýtus 3: Automatické dveře nemají oproti mechanickým žádné výhody

Automatické dveře
 Mýtus 3: Automatické dveře nemají oproti mechanickým žádné výhody

Jednoznačně mají. A všechny vycházejí právě z faktu, že se otevírají/zavírají automaticky, a není tudíž nutné při jejich používání tahat za kliku či madlo.

Přestavte si situaci, kdy potřebujete projít dveřmi a máte plné ruce práce – nesete například zavazadla nebo velký nákup. V takových chvílích je vždycky výhodnější, když se před vámi dveře otevřou samy. A právě proto jsou tak často využívány automatické dveře ve veřejných prostorách, jako jsou hotely, nákupní centra, nemocnice nebo třeba letiště. Zde všude jsou samozřejmě nainstalovány i z důvodu velkého výskytu lidí, neboť hravě dokáží zajistit plynulý průchod těmito prostory. Například automatické karuselové dveře se perfektně hodí všude tam, kde je nutné zabezpečit bezproblémový pohyb lidí v obou směrech najednou.

Automatické dveře jsou rovněž přívětivé k handicapovaným nebo seniorům. Pro osoby, které k pohybu potřebují invalidní vozík či francouzské hole, je velmi náročné otevírat těžké vstupní dveře nebo překonávat prahy. U automatických dveří toto nehrozí, a tělesně znevýhodněným lidem je tak výrazně usnadněno každodenní fungování. 

Krom toho, že automatické vstupní dveře přinášejí všem uživatelským skupinám větší pohodlí, skýtají minimálně jednu další výhodu, a to výhodu související s hygienou. Žádný kontakt s klikou/madlem = žádný přenos bakterií.

No a na závěr ještě přednost, která je přínosem spíše pro majitele automatických dveří, nežli pro samotné uživatele. Automatické dveře jsou zkrátka atraktivní záležitostí, která zpříjemní každý vstupní prostor. Věřte, že vaši zákazníci či návštěvníci jejich přítomnost jistě ocení, a to nejen z výše uvedených důvodů.

Pokud o automatických dveřích stále pochybujete, vyjděte vstříc také dalším vyvráceným mýtům.